Hylla
Författare/Namn
Uniform titel
Titel
Utgivning, förlag, etc. Norstedts, Stockholm : 2011
SAB Klassning
Omfång
Ämnesord
ISBN
Antal i kö:
*00001654cam 12200457 a 4500
*001138976
*00520110402183602.0
*008101104s2011 sw ||||e |00| 0|swe
*020 $a978-91-1-302989-4 (inb.)
*035 $a(SE-LIBR)12029323$x12029323
*035 $a(Burlöv)80253
*0411 $aswe$heng
*08204$a338.176$222/swe
*084 $aDg$2kssb/8 (machine generated)
*1001 $aFoer, Jonathan Safran
*24010$aEating animals.
*24510$aÄta djur /$cJonathan Safran Foer ; översättning av Molle Kanmert Sjölander
*260 $aStockholm :$bNorstedts,$c2011
*300 $a326 s. ;
*592 $aClip2MM$b2011-04-19
*653 $adjurhållning
*653 $adjurrätt
*653 $avegetarianer
*653 $aveganer
*653 $adjuretik
*850 $aLoBj
*852 $cDg
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här
för att vara den första som skriver ett omdöme.
Författaren har varit vegetarian sedan han var nio år och började fundera på vilken mat han själv skulle ge sin son. Han har intervjuat filosofer och gjort studiebesök hos djuruppfödare. Hans slutsats är att det inte är fel att äta kött, men att det sannolikt är fel att äta den köttbit man har framför sig på tallriken. TPB:s talboksannotation: J.S.F., 1977- , förf. och motståndare till industriell djurproduktion kartlade under tre år djurindustrin i USA. Engagerat och detaljerat dokumenteras olika övergrepp mot grisar, fjäderfä och nötboskap samt vilka olika pinoredskap som används vid transporter, bedövning, skållning och avlivning av djur. Omskakande reportage om vår paradoxala hållning till djur som föda. F. berättar också om hur han blev vegetarian.
Förord till den svenska upplagan 9 Historierna är historien 11 Allt eller inget eller något annat 27 Ord/Innebörd 49 Smyga/Snoka 84 Påverkan/Stumhet 123 En försmak av paradiset/Rena skiten 155 Jo 205 Historierna är historien 247 Författarens tack 271 Noter 273 Register 321