Hylla
Författare/Namn
Titel Gourmetträdgården : köksväxterna som smakar bäst
Utgivning, förlag, etc. Bonnier Fakta, Stockholm : 2013
SAB Klassning
Omfång
ISBN
Antal i kö:
*00002310cam 12200649 a 4500
*001162156
*00520130404205332.0
*007
*008121030s2013 sw ||||e |00| 0 swe
*020 $a978-91-7424-241-6 (inb.)
*035 $a(SE-LIBR)13565093$x13565093
*08204$a635.09485$223/swe
*084 $aQe-c $2kssb/8 (machine generated)
*1001 $aIsraelsson, Lena
*24510$aGourmetträdgården :$bköksväxterna som smakar bäst /$cLena Israelsson
*260 $aStockholm :$bBonnier Fakta,$c2013
*300 $a192 s. :$bill. ;
*500
*592 $aClip2MM$b2013-04-08
*653
*653
*700
*850 $aLoBj
*852 $cQe
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här
för att vara den första som skriver ett omdöme.
Att gourmetodla innebär odling för maximal smak. Om vilka köksväxter som smakar bäst, hur de odlas och används. Här finns både gamla svenska kulturväxter och växter från andra länder som italiensk svartkål och bladsarapeta. Hur man genomför ett smaktest med egenodlade grönsaker. Alla kapitel innehåller odlingsråd och recept. MTM:s talboksannotation: En personligt skriven bok om egna och andras odling och användning av de bästa köksväxterna. Här ryms såväl blåbär och havtorn som kål och gurka. En mängd tips på odling och sorter samsas med recept från Mellanöstern, Asien och Italien. Läsaren får också veta hur man gör ett enkelt smaktest av grönsaker. Författaren har tidigare skrivit flera grönsaksodlingsböcker. Den tryckta boken är rikt illustrerad
Ska vi gå på tomatprovning? Tips för smaktest 9 Odla fram en vinnare 11 Det allra viktigaste 12 Tomat och smak 12 The american dream 13 Mina amatörtester 14 Signes framgångssaga och mångfalden Arvesorter är rikast 21 En genetisk erosion 22 Björnjägarens bönor 23 De dammsög Sverige 24 Åtta aptitretare 25 Nu fylls kålgruvan Oemotståndligt mosskrus 33 Lektion i svartkålskonst 34 'Kalibos' den återuppståndna 36 Primörkål från Sibirien 40 Tre till desserten: kvitten, havtorn och blåbär Marmeladträdet 45 Köldtestet 47 Havtorn - vilken strålande häst 51 Havtornsskog i Tibet 51 Parfait och sorbet 52 Patriot i blåbärsbacken 57 När jag blev bladfrälst Gröna persiska fält 63 Drick bladen 64 Varierat och mixat 66 15 okända blad 68 Oxblod och mahogny 72 Små, små babyblad 74 Vattenkrassen som gick i land 76 Pumpor är vi allihop Vinterns rödköttiga frukter 81 Sommarens vitköttiga frukter 86 Kimchi och annat asiatiskt Den koreanska armén 96 17-årig kinesisk gräslök 97 Till kimchins epicentrum 99 Alla asiatiska kålblad 102 Inte bara i Korea 107 Inlagt, fryst eller torkat 107 Kinesiska smaker 114 En egen vingård Välj rätt sort! 117 Druvor till vin 119 Bara till dessert 120 Beskärning vinter och sommar 123 Ge vinstocken form 126 Pressat och kanderat 126 Den oändliga skörden Lindgrens 35 perenner 131 Mina tre syror 132 En ört med potential 134 Som omväxling till sparris 135 Jag samlar på lök 135 Upp till femstjärnigt 142 La strada per I'Italia Italien i mitt trädgårdsland 151 Revolution i köket 152 Humleskott i risotton 152 Ett par skålar borlotto 153 Bondbönorna vi glömde 154 Sodaört - munkens gröna skägg 155 Escarolesallat 156 Mina kära sallatscikorior 156 Broccolirybs för pastans skull 159 Jakten på det makedonska örtsaltet Salt frukost 165 Örtsalta tips 166 Vårt superlokala örtsalt 167 Odla fruktbar gourmetjord Recept på bördig matjord 179 Kompostera ännu mera 180 Täck mellan raderna 182 Gödsla för mullhalten 183 Vi går på snigeljakt 184 Jordiga frågor och svar 184 Tjyvstarta inomhus 187 Så direkt i jorden 187 Register 189