Hylla
Författare/Namn
Titel Saltad nota : om matfusket - från gatukök till gourmetkrog
Utgivning, förlag, etc. Ordfront, Stockholm : 2013
SAB Klassning
Omfång
Anmärkning: Allmän
Term
Geografiskt namn
Ämnesord
Medarbetare
ISBN
Antal i kö:
*00015873cam a2203001 a 4500
*001164114
*00520160404133241.0
*008130405s2013 sw ||||e||||||000 0|swe|d
*020 $a9789170377358$qinb.
*035 $a(BOKR)9789170377358
*035 $5Bo$a(Bo)518449
*035 $a(SE-LIBR)13989206
*041 $aswe
*08204$a664$223/swe
*084 $aPmbb$2kssb/8 (machine generated)
*084 $5Gma$aMåltidsakademiens biblioteksstiftelse
*084 $5Gma$aMåltidslitteratur 2013
*084 $5Gma$aKategori: Essäer kring måltiden
*084 $5Gma$aVinare 2013 i kategorin: Essäer kring måltiden
*1001 $aNilsson, Mats-Eric,$d1955-
*24510$aSaltad nota :$bom matfusket - från gatukök till gourmetkrog /$cMats-Eric Nilsson ; research appendix: Ivar Nilsson ; [fackgranskning: Richard Tellström].
*264 1$aStockholm :$bOrdfront,$c2013
*300 $a303 s.$c22 cm
*500 $5Li$aPliktex.
*583 $5R$a2013 0823
*650 7$aLivsmedel
*650 7$aLivsmedelstillsatser
*650 7$aLivsmedelskontroll
*650 7$aRestauranger
*65012$aFood
*65022$aFood Additives
*65022$aFood Inspection
*65022$aRestaurants
*650 7$afoods
*650 7$arestaurants
*650 7$afood service
*650 7$afood additives
*650 7$afood production
*650 7$asweden
*650 0$aFood
*650 0$aRestaurants
*651 2$aSweden
*653 $aLivsmedelskontroll
*653 $aLivsmedelstillsatser
*653 $aLivsmedel
*698 $5R$a2013 34$bNÄRINGSLIV HANDEL
*7001 $aNilsson, Ivar,$d1984-$eunspecifiedContributor$4oth$0https://libris.kb.se/khw06m635ttf7s2#it
*852 $hQca
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här
för att vara den första som skriver ett omdöme.
En granskning av restaurangbranschen. I en vanlig butik kan konsumenten läsa innehållsförteckningen, men i restaurangen har man ingen aning om vad som ligger på tallriken. Om matfusket på allt från enkla kaféer och snabbmatsställen till lyxiga restauranger. Även historiska tillbakablickar. MTM:s talboksannotation: Förr kunde det hända att en kypare på restaurang saltade notan - medvetet räknade fel till kundens nackdel. Nuförtiden är det inte notan utan maten det handlar om. Bokens författare menar att korgfusket i dag är satt i system, han granskar dolda tillsatser och råvarufusk på allt från caféer till tjusiga restauranger. Boken innehåller också en ingrediensguide på hundra uppslagsord med tillsatser som ingår i alla upptänkliga maträtter
Förord 9 1. Guldläge för E-nummer 11 2. Äggröra på dunk 18 3. Bakom lyckta dörrar 29 4. Den onödiga kocken 36 5. För resande och törstiga 44 6. Frikassé på katt 51 7. Halvfabrikatens entré 58 8. En frispråkig kvinna 66 9. Pizza imitazione 72 10. Kondiset som slutade baka 80 11. Förfalskad sushi 88 12. De rullande korvarna 95 13. Restaurangen som försvann 104 14. Störtdykningen 113 15. Större än McDonald's 120 16. Den lönsamma gästen 128 17. Från porrfilm till lyxkrog 135 18. "Husets" raggmunkar 143 19. Soptunnan som bästis 150 20. Fuskets fiende 156 21. Den goda krogen 162 Menyguide 173 E-nummerguide 253 Ingrediensguide 263 Tio tips till en kroggäst 285 Källor 287 Register 297