Hylla
Författare/Namn
Titel Tio lektioner i matlagning
Utgivning, förlag, etc. Wahlström & Widstrand, Stockholm : 2013
Upplaga
Omfång
Anmärkning: Innehållsbeskrivning, sammanfattning Tio lektioner i matlagning är ett läromedel i praktisk matlagning och behandlar bland mycket annat: ätandets glädje, kärlek i gasform, f.d. pojkvänner, smaksinnets fysionomi, vikten av jämställdhet, otacksamma ungar, problemet med "kost", mat som religion, författandets plågor, kökets utrustning, kreativitetens källor, mat och sex, konsekvenser av kroppsfett, kött som konflikthärd, pengar och döden, bindväv och senor, tid och liv. Men kanske allra mest om hur man gör när man lagar mat. Innehåller ca 30 recept.
Term
ISBN
Antal i kö:
*000 cam a a 4500
*001165721
*00520230801151240.0
*008130424s2013 sw |||||||||||000 0|swe|d
*020 $a9789146222224
*035 $a(BOKR)9789146222224
*035 $a(SE-LIBR)14074551
*041 $aswe
*08204$a641.5$223/swe
*1001 $aLundgren, Lotta,$d1971-
*24510$aTio lektioner i matlagning /$cLotta Lundgren ; [receptgranskning: Kristina Valentin].
*250 $a1. uppl.
*264 1$aStockholm :$bWahlström & Widstrand,$c2013
*300 $a295 s.$bill.$c25 cm
*520 $aTio lektioner i matlagning är ett läromedel i praktisk matlagning och behandlar bland mycket annat: ätandets glädje, kärlek i gasform, f.d. pojkvänner, smaksinnets fysionomi, vikten av jämställdhet, otacksamma ungar, problemet med "kost", mat som religion, författandets plågor, kökets utrustning, kreativitetens källor, mat och sex, konsekvenser av kroppsfett, kött som konflikthärd, pengar och döden, bindväv och senor, tid och liv. Men kanske allra mest om hur man gör när man lagar mat. Innehåller ca 30 recept.
*650 7$aMatlagning
*653
*653
*852 $cQca
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här
för att vara den första som skriver ett omdöme.
En bok om matlagning i fri stil, ätandets glädje, kärlek i gasform, före detta pojkvänner, otacksamma ungar, smaksinnets fysionomi, vikten av jämställdhet, problemet med kost, maten som religion, författandets plågor, kreativitetens källor, kökets utrustning, mat och sex, hur man gör när man lagar mat. Trettio recept. MTM:s talboksannotation: Ett humoristiskt läromedel i praktisk matlagning. Här avhandlas bland annat ätandets glädje, kärlek i gasform, mat som religion och konsekvenser av kroppsfett. Varje kapitel innehåller en rad recept och författarens tankar kring detta. Dessutom är ett helt kapitel ägnat åt improvisation, där listas smakkompisar med andra råvaror som de passar extra bra med. Författaren är matskribent och tv-personlighet
Bruksanvisning 7 Ett: KÄNSLOR 9 Korrespondens januari 29 Två: VERKTYG 33 Korrespondens maj 45 Tre: SMAK 55 Korrespondens augusti 79 Fyra: KÖTT 87 Korrespondens oktober 129 Fem: EFTERÅT 133 Korrespondens april 147 Sex: KOST 153 Korrespondens september 169 Sju: BARN 179 Korrespondens april 199 Åtta: KÖN 207 Korrespondens juli 221 Nio: PENGAR 227 Korrespondens september 239 Tio: INSTINKT 249 Tio och en halv: IMPROVISATION 259 Receptregister 295