Hylla
Författare/Namn
Uniform titel
Titel Bröd och pizza : surdegsbröd, fullkornsbröd, pizza och kanelbullar
Utgivning, förlag, etc. Natur Kultur Läromedel Stockholm : 2012
SAB Klassning
Omfång
Anmärkning: Innehållsbeskrivning, sammanfattning
Term
ISBN
Antal i kö:
*00002495cam 12200673 a 4500
*001177466
*00520140417120817.0
*007
*008120324s2012 sw ||||e |00| 0 swe
*020 $a978-91-27-13319-8 (inb.)
*035 $5Bo$a(Bo)503894
*035 $a(SE-LIBR)12736869$x12736869
*035 $a(Burlöv)90816
*08204$a641.815$223/swe
*084 $aQcae$2kssb/8
*084 $aMåltidsakademiens biblioteksstiftelse
*084 $aMåltidslitteratur 2012
*084 $aKategori: Matbröd
*1001 $aJohansson, Martin
*240
*24510$aBröd och pizza :$bsurdegsbröd, fullkornsbröd, pizza och kanelbullar /$cMartin Johansson ; [fotograf: Tina Axelsson, Martin Johansson]
*260 $aStockholm :$bNatur Kultur Läromedel$c2012
*300 $a157 s. :$bill. ;
*500
*520
*592 $aClip2MM$b2014-08-26
*650 7$aBakning$2sao$0140244
*650 7$aPizza$2sao$0156575
*650 0$aBaking
*650 0$aBaked products
*650 0$aPizza$0156575
*653
*653
*7001
*850 $aLoBj
*852 $cQcae
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här
för att vara den första som skriver ett omdöme.
Recept på surdegsbröd, fullkornsbröd, långjästa och snabbjästa pizzor samt bullar. Alla recept går att baka knådfritt, utan degblandare, men degarna kan också köras i maskin. Dessutom gör författaren besök i jästfabriken, mjölkvarnen och pratar med bagare, forskare och dietister om hur nyttigt brödet egentligen är.
Förord 9 PIZZA Om pizza 11 Baka! 17 Enklaste pizzadegen (1-timmes) 22 Enklaste pizzadegen (8-timmars) 23 Pizzadeg på rågsurdeg 25 Pizzadeg på vetesurdeg 26 Enkla tomatsåsen 27 Tomatsåsen deluxe 27 Vit och grön pizza med pesto, kapris och parmesan 31 Pancetta- och portabellopizza 31 Efterrättspizza med päron och vit choklad 34 Vit pizza med oliver och tomat 34 Fetaostpizza med aubergine och paprika 36 Salami- och olivpizza 36 Vit pizza med blåmögelost 37 Spenatpizza med rökt lax och vitlök 37 Tomat- och mozzarellapizza 40 Pizza med fänkål och rödlök 40 Stark korv- och chilipizza 43 Pizza med räkor, chili och koriander 43 Pizza med färsk tonfisk och sparris 45 Pizza med lufttorkad entrecote och tapenade 45 Hallon- och björnbärspizza 48 Potatis- och sardellpizza 48 Sallader och pizzaolja 49 Pizzadricka 50 BRÖD Om surdegsbröd 53 Starta en surdegsgrund 54 Baka! 59 Grundrecept vetesurdeg 71 Grundrecept rågsurdeg 71 Grundrecept för ljust surdegsbröd 73 Skrädmjölsbröd 74 Skogslimpa med sirap och rågsikt 77 Stockholmslevain 81 Vetesurdegsbröd med mycket råg 85 Äppelbröd med russin och muskovado 86 Durumbröd 89 Bröd med kamut, råg och honung 93 Rostat bovete 96 Rostbröd med russin och nötter 97 Bröd på fallfrukt och rågsikt 101 Bröd med råg, vete och durum 103 Vetemjölet 106 Redskapen 108 Om fullkornsbröd 111 Fullkornsråg 114 Kornbröd 115 Råghalva 118 Grahamsbröd med råg 121 Sesambröd 122 Brorsornas bröd med dinkel och råg 125 Kornbröd med kaffe och tranbär 127 Om jästbröd 129 Gotlandslimpa 131 Valnötsbaguetter 133 Vörtbröd 137 Nattjästa frukostbröd 139 BULLAR Om bullar 145 Snabb vetedeg (4-timmars) 146 Långsam vetedeg (12-timmars) 147 Kanelbullar 148 Kardemummabullar 148 Äppelbullar 148 Chokladbullar 151 Blåbärsbullar 151 Volymmått till recept 156