Hylla
Författare/Namn
Uniform titel
Titel Matmyten : vetenskapen om vår mat
Utgivning, förlag, etc. Volante, Stockholm : 2015
SAB Klassning
Omfång
Term
ISBN
Antal i kö:
*00003548cam 12200961 a 4500
*001267028
*00520160205140630.0
*008150402s2015 sw ||||e |00| 0 swe
*020 $a9789187419935
*035 $a(BOKR)9789187419935
*035 $a(SE-LIBR)17818518$x17818518
*0411 $aswe$heng
*08204$a613.2$223/swe
*084 $aVmb$2kssb/8
*084 $aVcb$2kssb/8
*084 $aVej$2kssb/8
*1001 $aSpector, T. D.
*24014$aThe diet myth.$lSvenska
*24510$aMatmyten :$bvetenskapen om vår mat /$cTim Spector ; översättning: Stefan Lindgren
*260 $aStockholm :$bVolante,$c2015
*300 $a395 s. ;
*592 $aClip2MM$b2016-02-08
*650 7$aDietterapi
*650 7$aHälsobeteende
*852 $hVmb
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här
för att vara den första som skriver ett omdöme.
Vad bör vi äta för att må bra och leva länge? Och hur ska vi undvika att gå upp i vikt? Inte bara generna utan också de otaliga bakterier som finns i vår mage och tarm påverkar oss. Tim Spector skildrar med stöd i den senaste forskningen mikrobernas roll liksom fett, kalorier, vitaminer och andra näringsämnen. Spector är professor vid Kings College i London och forskar om hur gener, livsmiljö och livsstil påverkar vår hälsa och vår vikt.
Inledning 7 1 Inte på etiketten: mikrober 23 2 Energi och kalorier 33 3 Fett: helheten 57 4 Fetter: mättade 65 5 Fetter: omättade 98 6 Transfetter 114 7 Protein: animaliskt 142 8 Protein: icke-animalisikt 170 9 Protein: mjölkprodukter 181 10 Kolhydrater, däribland socker 195 11 Kolhydrater: icke-socker 214 12 Fibrer 228 13 Konstgjorda sötningsmedel och konserveringsmedel 249 14 Innehåller kakao och koffein 257 15 Varning: innehåller alkohol 269 16 Vitaminer 281 17 Varning: kan innehålla antibiotika 292 18 Varning: kan innehålla nötter 314 19 Bäst före-datum 324 20 En ny syn på maten 327 Ordlista 342 Författarens tack 354 Noter 356