Hylla
Författare/Namn
Titel Den asiatiska köksträdgården : odling & filosofi
Utgivning, förlag, etc. Natur Kultur Läromedel Stockholm : 2016
SAB Klassning
Omfång
Term
Geografiskt namn
Medarbetare
ISBN
Antal i kö:
*00000896cam a2200277 a 4500
*001271290
*00520160525084038.0
*008151104s2016 sw a|||e |00| 0 swe c
*020 $a9789127145849
*035 $a(BOKR)9789127145849
*035 $a(SE-LIBR)18611882$x18611882
*08204$a635.095$223/swe
*084 $aQed$2kssb/8
*1001 $aAustad, Sutip,$d1958-
*24514$aDen asiatiska köksträdgården :$bodling & filosofi /$cSutip Austad ; berättat för Henrik Francke ; foto: Nicke Johansson ; [faktagranskare: Lars-Erik Läck]
*260 $aStockholm :$bNatur Kultur Läromedel$c2016
*300 $a127 s. :$bill. ;$c25 cm
*592 $aClip2MM$b2016-05-26
*650 7$aKöksväxter
*650 7$aKryddväxter
*650 7$aKryddgårdar
*650 7$aKöksträdgårdar
*650 2$aGardening
*651 4$aAsien$0139940
*7001 $aJohansson, Nicke,$d1974-$4pht
*7001 $aFrancke, Henrik,$d1975-$0259564
*852 $hQe
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här
för att vara den första som skriver ett omdöme.
Sutip Austad har i över tjugo år odlat ekologiskt på sin gård utanför Stenungssund. Här visar hon hur man kan odla asiatiska grönsaker och kryddväxter som ingefära, citrongräs, bitter melon, koriander, chili, pak choi och malabarspenat. Vissa växter trivs bäst i växthus och andra klarar att växa på friland eller i kruka. Med utgångspunkt i det thailändska köket tillagas den egna skörden i ett trettiotal recept.
Förord Stefan Karlsson 4 I skydd av bambubusken 8 Min odlingsfilosofi 26 En asiatisk köksträdgård 32 Aubergine 40 Bittermelon 44 Chili 46 Citronverbena 49 Citrongräs 50 Daikonskott 52 Ingefära 54 Indisk gurka 56 Kinesisk broccoli 58 Kinesisk krysantemum 60 Kinesisk gräslök 62 Kinesisk gurka 64 Kinesisk spenat 66 Koriander 68 Lime 70 Malabarspenat 72 Minisalladslök 74 Mynta 76 Nyzeeländsk spenat 78 Pak choi 80 Ätliga blommor 83 Röd amarant 84 Vatten krasse 86 Thaibasilika 88 Timjan 90 Vinter squash 92 Vitlök 94 Ärtskott 96 Recept 98 Register 127