Hylla
Författare/Namn
Titel Hunger och törst : svensk måltidshistoria : från överlevnad till statusmarkör
Utgivning, förlag, etc. Forum, Stockholm : Stockholm : 2015
SAB Klassning
Omfång
Term
Geografiskt namn
ISBN
Antal i kö:
*00005760cam 12201489 a 4500
*001279474
*00520160315092436.0
*008150418s2015 sw ||||e |00| 0 swe c
*020 $a9789137143446 $qinb.
*035 $a(SE-LIBR)17861720
*08204$a394.1209485 $223/swe
*0830 $a641.3009485 $223/swe
*084 $aQca$2kssb/8
*084 $aMxk-c $2kssb/8
*084 $5Gma $aMåltidsakademiens biblioteksstiftelse
*084 $5Gma $aMåltidslitteratur 2015
*084 $5Gma $aKategori: Historisk måltidslitteratur
*1001 $aTellström, Richard,$d1960-
*24510$aHunger och törst : $bsvensk måltidshistoria : från överlevnad till statusmarkör / $cRichard Tellström
*260 $aStockholm : $bForum,$c2015$0Stockholm :
*300 $a282, [1] s. ; $c22 cm
*650 7$aKosthåll$xhistoria
*650 7$aMatvanor$xhistoria
*650 7$aMat- och dryckesseder$xhistoria
*650 7$afoods
*650 7$ahuman feeding
*650 7$afeeding habits
*650 7$ahuman behaviour
*650 7$aHistory$0(DLC)sh 85061212
*650 7$aSweden
*651 4$aSverige$0163435
*698 $5R $a201538 $bSOCIALA FRÅGOR
*852 $hQca
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här
för att vara den första som skriver ett omdöme.
Richard Tellström berättar historien om vår svenska vardagsmatkultur och om måltidens betydelse för våra relationer. Varje dag, genom hela livet, uttrycker vi vår kulturella tillhörighet med det vi äter. Det är våra livsmedelsval som visar varifrån vi kommer, vad vi är medvetna om och vilken karriär vi gjort.
Inledning 7 1. Tallriken som analyssoffa 11 2. Det gastronomiska självporträttet 27 3. Uttråkningen som inspirationskälla 69 4. Matens limbo 91 5. Kontrafaktisk gastronomi 113 6. Matkulturdepartementet 145 7. Maten som plågoris 169 8. Den trendkänsliga gommen 203 9. Mat, måltid, medier 222 10. Manlig biff och kvinnlig sallad 247 Epilog 269 Litteratur och referenser 281