Hylla
Författare/Namn
Titel En fiende på tallriken : därför vill vi inte äta allt
SAB Klassning
Omfång
Term
ISBN
Antal i kö:
*00004167cam 12201141 i 4500
*001284946
*00520170208152757.0
*008161019s2017 sw ||||e |00| 0|swe d
*020 $a9789175454313 $qdanskt band
*035 $a(BOKR)9789175454313
*035 $a(SE-LIBR)19769749
*08204$a641.013009 $223/swe
*084 $aQca $2kssb/8 (machine generated)
*1001 $aRydén, Daniel,$d1955-$0198068
*24513$aEn fiende på tallriken : $bdärför vill vi inte äta allt / $cDaniel Rydén
*300 $a240 sidor ; $c21 cm
*650 7$aMat$xhistoria
*650 7$aMatvanor $xhistoria
*698 $5R $a201707 $bKULTUR MEDIER
*852 $hQca
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här
för att vara den första som skriver ett omdöme.
Journalisten Daniel Rydén berättar om orsakerna till att vi inte vill äta allt - från kultur, politik och religion till hälsoskäl, dieter och matlarm. Fyra av tio svenskar följer en diet, ännu fler har något som vi låter bli att äta. Boken tar upp forntidens religiösa påbud, 1700-talets ätstörningar, 1900-talets fettskräck och matlarm och 2010-talets rädsla för gluten, kolhydrater och laktos. MTM:s talboksannotation: Människan kallas för allätare, men trots det är det fler och fler som av olika anledningar väljer bort vissa födoämnen. D.R. berättar om varför vi undviker vissa saker, trots att de inte är farliga för oss. Han presenterar perspektiv på dagens hälsotrender och berättar om hur synen på mat har sett ut genom tiderna - allt från bibelns religiösa förbud till dagens kolhydratskräck. D.R., journalist och författare
Något att inleda med 7 FÖRRÄTTER Det förbjudna 13 Dieterna 20 Fusket 39 HUVUDRÄTTER Köttet 55 Korven 66 Brödet 76 Tillsatserna 94 Fabriksmaten 109 Mjölken 122 Fettet 138 Sockret 153 Främlingen 172 EFTERRÄTTER Något att runda av med 189 Måltiden 191 Magen 200 Medierna 209 Tidslinjen 219 Författarens tack 229 Litteratur i urval 231 Personregister 237