Hylla
Författare/Namn
Titel Lägereldens mat : allt kring matlagning i naturen
Utgivning, förlag, etc.
SAB Klassning
Omfång 144 sidor : illustrationer ; 21 cm
Term
Genre/Form
Medarbetare
ISBN
Antal i kö:
*00006300cam 12201657 i 4500
*001295704
*00520171214124939.0
*008170426s2017 sw ||||e |00| 0 swe d
*020 $a978-91-981889-5-0$qdanskt band
*035 $a(BOKR)9789198188950
*035 $a(SE-LIBR)20750613
*08204$a641.578$223/swe
*084 $aQcaa$2kssb/8
*1001 $aAndersson, Alf,$d1952-
*24510$aLägereldens mat :$ballt kring matlagning i naturen /$cAlf Andersson & Juha Rankinen ; foto: Jonas Gerdle
*260 $bStorartad,$c2017
*300 $a144 sidor :$billustrationer ;$c21 cm
*650 7$aMatlagning utomhus
*650 7$aFriluftsliv
*650 0$aOutdoor life
*650 0$aOutdoor cooking
*655 7$aKokböcker
*7001 $aRankinen, Juha,$d1968-$4aut$0405950
*7001 $aGerdle, Jonas,$d1956-$4pht$0331950
*852 $hQcaa
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här
för att vara den första som skriver ett omdöme.
Att äta ute Alf och Juha om bokens innehåll 8 Allemansrätten Vad den handlar om i korthet 10 Hygien och matlagning utomhus Om vikten av hygien 12 Eldkunskap Basfakta och steg-för-steg-bilder 18 Livets dryck Från vatten till te på björklöv 24 I naturens skafferi Allt du har att tillgå i naturen för din matlagning 28 Rensa och filéa fisk Praktiska steg-för-steg-bilder om en svår konst 44 Ljuvliga korv! Allt om en god och praktisk matvara 48 Utrustningsförslag Vad behöver du för att laga mat över eld? 52 Vad är lagad mat? Vad händer i matvaror under tillagning? 56 Tillagningsmetoder Allt du behöver veta från kokning till rökning 58 Att baka utomhus Basrecept och steg-för-steg-bilder 80 Tillagningstider Tider för att koka ett ägg eller laga pulled pork 84 Torkning av livsmedel Praktiska råd och steg-för-steg-bilder 86 Härliga fett! Allt om vilka fetter du kan använda vid matlagning 90 Kryddor Svartpeppar eller våtarv från ängen? 92 Såser & påläggstuber Mängder med recept 94 Konserver och frystorkad mat Bra att ha i reserv eller när du inte kan elda 98 Campingkök Genomgång av de vanligaste basköken 100 Menyförslag och mängder för olika turer Vad behövs för fyra personer på en kanottur sju dagar? 102 Gör dina egna verktyg Rolig sysselsättning och en underbar känsla 106 Om aftonen Kåseri 112 Enkla recept med bilder Basrecept för dina friluftsäventyr 114 Fler enkla recept utan bilder Indelade efter fågel, fisk och så vidare 132