Hylla
Författare/Namn
Uniform titel
Titel Ostron : en gastronomi sk historia {med recept}
Utgivning, förlag, etc.
SAB Klassning
Omfång 255 sidor : illustrationer ; 23 cm
Term
Genre/Form
ISBN
Antal i kö:
*00003019cam 12200841 i 4500
*001296393
*00520171214144252.0
*008170419s2017 sw ||||e |00| 0dswe d
*020 $a978-91-7751-026-0$qinbunden
*035 $a(BOKR)9789177510260
*035 $a(SE-LIBR)20690773
*0411 $aswe$heng
*08204$a641.69409$223/swe
*084 $aQca$2kssb/8
*084 $aUgjed$2kssb/8
*1001 $aSmith, Drew
*24010$aOysters.$lSvenska
*24510$aOstron :$ben gastronomi sk historia {med recept} /$cDrew Smith ; översättning: Tove Jansson Borglund
*260 $bBarthelson Förlag,$c2017
*300 $a255 sidor :$billustrationer ;$c23 cm
*650 7$aOstron$xhistoria
*650 7$akulturhistoria
*650 7$aGastronomi
*650 0$aCivilization$xHistory
*650 0$aGastronomy
*655 7$aKokböcker
*852 $hQca
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här
för att vara den första som skriver ett omdöme.
Förord 9 ETT OSTRONS ANATOMI Perfekt asymmetri 12 DEL I: FRÅN BÖRJAN I begynnelsen 28 Fenicierna 32 Greker och romare 36 The Northern Passage 46 DEL II: DEN GAMLA VÄRLDEN Brittiska öarna 52 Nederländerna och konsten 98 Kärlek och gastronomi i Frankrike 104 DEL III: DEN NYA VÄRLDEN De första amerikanerna 126 Berättelser från Chesapeake 150 Södern 164 Västern 188 Canada, där namnen möts 200 DEL IV.OCEANIEN OCH ASIEN Australien och Nya Zeeland 208 Östasien 216 DELV: EKOLOGI Framtiden 228 VÄSENTLIGHETER Hur man öppnar ett ostron 238 Ostronetikett 240 Vad dricker man till ostron? 242 Ostronkalender 244 Ostronsorter 246 Litteraturförteckning, urval 250 Register 252