Hylla
Titel Varning för mat : om hur något så livsviktigt har blivit livsfarligt
Utgivning, förlag, etc. Mondial, Stockholm : 2018
SAB Klassning
Omfång
Term
Medarbetare
ISBN
Antal i kö:
*00006221cam a2201693 i 4500
*001299944
*00520180305132021.0
*008171024s2018 sw ||||e |00| 0 swe d
*020 $a978-91-88671-22-6$qinbunden
*035 $a(BOKR)9789188671226
*035 $a(SE-LIBR)21785743
*08204$a613.2$223/swe
*084 $aMxk-c $2kssb/8
*084 $aVmb$2kssb/8
*084 $aQca$2kssb/8
*24510$aVarning för mat :$bom hur något så livsviktigt har blivit livsfarligt /$cJenny Jewert (red.)
*260 $aStockholm :$bMondial,$c2018
*300 $a238 sidor ;$c21 cm
*650 7$aMat$xattityder till
*650 7$aMat$xhälsoaspekter
*698 $a201810$bHÄLSA SJUKVÅRD
*7001 $aJewert, Jenny,$d1970-$4edt$0243797
*852 $hMx
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här
för att vara den första som skriver ett omdöme.
MTM:s talboksannotation: En bok som diskuterar vårt förhållande till mat och vad det säger om vår tid. Här skriver matskribenter och forskare om hur mat gick från att vara något livsnödvändigt till att betraktas som något potentiellt livsfarligt. De diskuterar frågor som: Varför äter somliga bara rå mat? Vad säger dieten om din sociala status? Vilken roll spelar medierna för vår syn på mat när den ena säger sockerfritt, den andra fettfritt och den tredje glutenfritt?
FÖRORD - Jenny Jewert 7 1. DIETER OCH HISTORIA 17 Daniel Rydén - Allätaren som tackar nej 2. DIETER OCH FÖRÄLDRASKAP 33 Sara Ask - Låt barnen slippa ingredienslistor 3. DIETER OCH KLASS 51 Katrine Marcal - När klyftorna ökar dricker medelklassen fermenterat te 4. DIETER OCH MANLIGA KOSTIDEAL 65 Jenny Damberg - Stark och lätt med protein 5. DIETER OCH PSYKOLOGI 79 Ulf Karl Olov Nilsson - Lidelse och lidande i självbespeglingens tid 6. DIETER OCH VETENSKAP 97 Emma Frans - Varning för kostforskning 7 DIETER OCH MAGI 113 Ebbe Schön - Från såkaka till forskartro 8. DIETER OCH URBANISERING 127 Po Tidholm - Rått kohjärta i en buljong på höstlöv 9. DIETER OCH IDENTITET 143 Carl Cederström - Raw food och längtan efter det naturliga 10. DIETER OCH JOURNALISTIK 161 Amina Manzoor - Medierna och matlarmen 11. DIETER OCH FILTERBUBBLOR 177 Emanuel Karlsten - Favoritbloggaren sätter menyn 12. DIETER OCH SOCIOLOGI 191 Claude Fischler - Om vikten att äta tillsammans 13. DIETER OCH ETNOLOGI 205 Jonas Engman - Måltidens omvandlingar 14. DIETER OCH RELIGION 223 Pelle Pelters - Vår tids dyrkan av hälsa SLUTORD - Anna Blomberg 238