Webbsök

Från krog till krog : svenskt uteätande under 700 år
Komihåglistan är tom
Vis
Hylla
  • Qm
Författare/Namn
Titel
  • Från krog till krog : svenskt uteätande under 700 år
Utgivning, förlag, etc.
  • NoK, 2018
SAB Klassning
Upplaga
  • Första utgåvan
Omfång
  • 393 sidor illustrationer 24 cm
Term
Geografiskt namn
Medarbetare
ISBN
  • 9789127145917
Antal i kö:
  • 0 (0)
*00013435cam a22024857i 4500
*001307154
*00520180904110356.0
*008180123s2018    sw ||||e||||||000 0|swe|d
*020  $a9789127145917$qinbunden
*035  $a(BOKR)9789127145917
*035  $a(SE-LIBR)22363882
*041  $aswe
*08204$a647.95485$223/swe
*084  $aQmb-c:k$2kssb/8
*084  $aMxk-c$2kssb/8
*1001 $aTellström, Richard,$d1960-
*24510$aFrån krog till krog :$bsvenskt uteätande under 700 år /$cRichard Tellström & Håkan Jönsson.
*250  $aFörsta utgåvan
*260  $bNoK,$c2018
*300  $a393 sidor$billustrationer$c24 cm
*5411 $5Li$aPliktex.
*650 7$aKrogar
*650 7$aGästgiverier
*650 7$aÖlstugor
*650 7$aVärdshus
*650 7$aSnabbmatsrestauranger
*650 7$aMatvanor$xhistoria
*650 7$aRestauranger$xhistoria
*650 0$aFast food restaurants
*650 0$aTaverns (Inns)
*651 4$aSverige$0163435
*7001 $aJönsson, Håkan,$d1971-$4aut$0https://libris.kb.se/fcrtxsmz0rxltv3#it
*852  $hQm
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här för att vara den första som skriver ett omdöme.

Att äta och dricka på lokal, mot betalning, har svenskar gjort långt innan restaurangen blev populär. Så snart Sverige började enas och kristnas blev sådana platser viktiga. Från medeltidens ölbodar och tavernor, via stormaktstidens gästgiverier, 1700-talets kaffehus och vinkällare, 1800-talets caféer och restauranger fram till våra egna dagars foodtrucks. Här berättas alla dessa ställens politiska, ekonomiska, sociala och gastronomiska historia.

Ex.namnStatusFörfallodagTillhörHylla
L ex 1Tillgängligt Lomma vuxenavdelningQm
B ex 1Utlånat10.01.2024Bjärred vuxenavdelningQm