Webbsök

Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer
Komihåglistan är tom
Vis
Hylla
  • Ue
Författare/Namn
Uniform titel
  • Mikrobiologi. Svenska
Titel
  • Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer
Utgivning, förlag, etc.
  • Studentlitteratur, 2007
SAB Klassning
Upplaga
  • 2., uppdaterade och utök. uppl.
Omfång
  • 414 s. ill. 25 cm
Anmärkning: Allmän
  • 2. tr., 2010
Anmärkning: Innehåll
  • Inledning -- Den eukaryota cellen -- Den prokaryoya cellen -- Genernas funktion -- Mikroorganismernas sammansättning, näringsupptag och metabolism -- Tillväxt av mikroorganismer -- Systematisk bakteriologi -- Svamp -- Virus -- Protozoer -- Alger -- Parasiter -- Mikroorganismer hos människor och djur -- Livsmedelsburna sjukdomar -- Genteknik -- Produktionshygien -- Livsmedelsproduktion -- Konservering av livsmedel -- Fermentering -- Laborationer
Term
Ämnesord
Genre/Form
  • Bok
Medarbetare
ISBN
  • 9789144006567
Antal i kö:
  • 0 (0)
*00014698cam a22027377ar4500
*001314148
*00520171219105257.0
*008070920s2007    sw a|||e||||||001 0|swe|c
*020  $a9789144006567
*035  $5Mo$a(Mo)b1668382
*035  $a(SE-LIBR)10547093
*0411 $aswe$hdan
*08204$a579$222/swe
*084  $aUec$2kssb/8
*084  $aPmb$2kssb/8
*084  $5Mo$aUec$2kssb/8
*084  $5Mo$aPmb$2kssb/8
*1001 $aThougaard, Herluf
*24010$aMikrobiologi.$lSvenska
*24510$aGrundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer /$cHerluf Thougaard, Verner Varlund, Rene Møller Madsen ; översättning och svensk bearbetning: Anna Blücher.
*250  $a2., uppdaterade och utök. uppl.
*260  $bStudentlitteratur,$c2007
*300  $a414 s.$bill.$c25 cm
*500  $a2. tr., 2010
*5058 $aInledning -- Den eukaryota cellen -- Den prokaryoya cellen -- Genernas funktion -- Mikroorganismernas sammansättning, näringsupptag och metabolism -- Tillväxt av mikroorganismer -- Systematisk bakteriologi -- Svamp -- Virus -- Protozoer -- Alger -- Parasiter -- Mikroorganismer hos människor och djur -- Livsmedelsburna sjukdomar -- Genteknik -- Produktionshygien -- Livsmedelsproduktion -- Konservering av livsmedel -- Fermentering -- Laborationer
*650 7$aMikrobiologi
*650 7$aLivsmedel
*650 2$aMicrobiology
*650 7$aMicrobiology
*650 7$amicrobial flora
*650 7$acells
*650 7$aBacteria
*650 7$aalgae
*650 7$aFungi
*650 7$aViruses
*650 7$aparasites
*650 7$aprotozoa
*650 7$agenetic engineering
*650 7$afoods
*650 7$apreservation
*650 7$afoodborne diseases
*650 7$afood hygiene
*650 0$aMicrobiology
*650 0$aFood
*653  $asyrning
*655 4$aBok
*7001 $aVarlund, Verner
*7001 $aMøller Madsen, René
*7001 $aBlücher, Anna,$d1948-$4trl
*8528 $cUe
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här för att vara den första som skriver ett omdöme.

MTM:s talboksannotation: Framställningen ger en grundläggande inblick i mikrobiologin och lämpar sig främst som introducerande litteratur i ämnet på högskolor och universitet. De första kapitlen ger en grundläggande förståelse för vad mikroorganismer är, var de förekommer samt vilka egenskaper de har. Här ges också en introduktion till gentekniken. Återstående kapitel är mer specifikt inriktade mot livsmedel Förlagsinformation: Boken ger en grundläggande förståelse för olika celltyper och deras funktion, mikroorganismers tillväxt, metabolism samt en presentation av bakteriesystematiken. Förutom bakterier beskrivs svampar, virus, protozoer, alger och parasiter. Ett kapitel behandlar mikroorganismer hos människor och djur. Ett annat beskriver genteknikens viktigaste principer och i fyra kapitel ges utrymme åt produktionshygien, livsmedelsproduktion, konservering och fermentering. Den nya upplagan är uppdaterad och utökad främst med avseende på gentekniken och bakteriesystematiken. Boken lämpar sig för introducerande högskole- och universitetsstudier i ämnet, i första hand på utbildningar med livsmedelsanknytning. Den kan även med fördel användas som fortbildningslitteratur inom exempelvis livsmedelsindustrin. Boken finns även i en kortversion som omfattar endast grundläggande mikrobiologi och där de livsmedelsrelaterade kapitlen har tagits bort (www.studentlitteratur.se/32522).

Ex.namnStatusFörfallodagTillhörHylla
L ex 1Tillgängligt Lomma vuxenavdelningUe