Hylla
Författare/Namn
Titel Brynt smör : en kokbok om ett av mathistoriens mest delikata misstag
Utgivning, förlag, etc. Norstedts, Stockholm : [2020]
SAB Klassning
Omfång 136 sidor illustrationer 25 cm
Anmärkning: Innehållsbeskrivning, sammanfattning Allt börjar med att man låter en generös bit smör smälta i en kastrull. Snart kommer det börja puttra för att kort därefter gå över till att skumma. Under konstant omrörning börjar smöret brynas och en nötig, koladoftande lukt sprider sig i hela rummet. Nu är det dags att ställa kastrullen åt sidan. Om du vill kan du smaksätta med färska örter, soja, citrus eller nötter men egentligen är den god att äta precis som den är. Det kommer inte att dröja länge innan du börjar ersätta smöret i samtliga recept med den brynta varianten. I kakan, på pastan, som topping på grytan, i tacon, i såsen och i salladsdressingen. Allt blir godare med brynt smör. Efter Plåtmat och Käka Grönt! är nu Julia Tuvesson tillbaka med en sprillans ny kokbok om det gröna kökets bästa smaksättare och här visar hon hur man använder den på bästa sätt! Ett 40-tal recept uppdelade i kapitlen brunch hela dagen , snabbt vardagskäk , enkel bjudmat , något sött och plock, snacks och aperitivo varvas med etnologiska texter om smörets historia och betydelsen av att våga göra misstag och hur det kan leda till fantastiska kulinariska uppfinningar.
Term
Genre/Form
Medarbetare
ISBN
Antal i kö:
*00012532cam a22020057i 4500
*001335018
*00520201022130821.0
*008200402s2020 sw ||||e||||||000 0|swe|d
*020 $a9789113110486$qinbunden
*035 $a(BOKR)9789113110486
*035 $a(SE-LIBR)kw0s2zxxhx1nhdgt
*041 $aswe
*08204$a641.672$223/swe
*084 $aQcabc$2kssb/8
*100 $aTuvesson, Julia,$d1989-
*24510$aBrynt smör :$ben kokbok om ett av mathistoriens mest delikata misstag /$cJulia Tuvesson ; fotograf: Miriam Preis.
*264 1$aStockholm :$bNorstedts,$c[2020]
*300 $a136 sidor$billustrationer$c25 cm
*520 $aAllt börjar med att man låter en generös bit smör smälta i en kastrull. Snart kommer det börja puttra för att kort därefter gå över till att skumma. Under konstant omrörning börjar smöret brynas och en nötig, koladoftande lukt sprider sig i hela rummet. Nu är det dags att ställa kastrullen åt sidan. Om du vill kan du smaksätta med färska örter, soja, citrus eller nötter men egentligen är den god att äta precis som den är. Det kommer inte att dröja länge innan du börjar ersätta smöret i samtliga recept med den brynta varianten. I kakan, på pastan, som topping på grytan, i tacon, i såsen och i salladsdressingen. Allt blir godare med brynt smör. Efter Plåtmat och Käka Grönt! är nu Julia Tuvesson tillbaka med en sprillans ny kokbok om det gröna kökets bästa smaksättare och här visar hon hur man använder den på bästa sätt! Ett 40-tal recept uppdelade i kapitlen brunch hela dagen , snabbt vardagskäk , enkel bjudmat , något sött och plock, snacks och aperitivo varvas med etnologiska texter om smörets historia och betydelsen av att våga göra misstag och hur det kan leda till fantastiska kulinariska uppfinningar.
*650 7$aMatlagning
*650 7$aSmör
*650 0$aCooking
*650 0$aButter
*655 7$aKokböcker
*7001 $aPreis, Miriam, $d1973-$4pht$0https://libris.kb.se/1zcgnwgk0th0mks#it
*8528 $cQca
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här
för att vara den första som skriver ett omdöme.