Hylla
Författare/Namn
Titel Morberg lagar husmanskost II klassiker från Europas kök
Utgivning, förlag, etc. Bonnier fakta, [Stockholm] : [2021]
SAB Klassning
Omfång 207 sidor illustrationer 26 cm
Anmärkning: Innehållsbeskrivning, sammanfattning ”Planen var att göra en ny bok om svensk husmanskost . Det blir lätt, tänkte jag. Men snart märkte jag att alla raggmunkar, fläskläggar, kalopser och stekta strömmingar tagit slut. Jag hade lagat ALLA de mest älskade godingarna redan. Men om jag kikade runt hörnet? Därute i Europa finns ju massor av rätter med rötter som kärleksfullt förädlats i generationer och aldrig blir omoderna. Boeuf bourguignon, choucroute garnie, polska dumplings, torsk på norsk, apfelstrudel – genuin och välkomponerad mat med tradition, lika självklar som vår egen husmanskost . Det är det jag lagat här.Det finns en anledning till att vissa rätter blivit klassiker. De är goda.”
Term
Geografiskt namn
Genre/Form
Medarbetare
ISBN
Antal i kö:
*000 cam a i 4500
*001344775
*00520220412142243.0
*008210427s2021 sw |||||||||||000 0|swe|d
*020 $a9789178872374$qklotband
*035 $a(BOKR)9789178872374
*035 $a(SE-LIBR)r5q7wfr1pzf4xh10
*041 $aswe
*08204$a641.594$223/swe
*084 $aQcaa$2kssb/8
*1001 $aMorberg, Per,$d1960-
*24510$aMorberg lagar husmanskost $nII$pklassiker från Europas kök /$cPer Morberg ; foto: Erik Olsson.
*264 1$a[Stockholm] :$bBonnier fakta,$c[2021]
*300 $a207 sidor$billustrationer$c26 cm
*520 $a”Planen var att göra en ny bok om svensk husmanskost . Det blir lätt, tänkte jag. Men snart märkte jag att alla raggmunkar, fläskläggar, kalopser och stekta strömmingar tagit slut. Jag hade lagat ALLA de mest älskade godingarna redan. Men om jag kikade runt hörnet? Därute i Europa finns ju massor av rätter med rötter som kärleksfullt förädlats i generationer och aldrig blir omoderna. Boeuf bourguignon, choucroute garnie, polska dumplings, torsk på norsk, apfelstrudel – genuin och välkomponerad mat med tradition, lika självklar som vår egen husmanskost . Det är det jag lagat här.Det finns en anledning till att vissa rätter blivit klassiker. De är goda.”
*650 7$aHusmanskost
*650 7$aMatlagning
*651 7$aEuropa
*655 7$aKokböcker
*7001 $aOlsson, Erik,$d1969-$4pht$0https://libris.kb.se/ljx023l440kw3hh#it
*8528 $cQcaa
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här
för att vara den första som skriver ett omdöme.