Webbsök

Svensk bryggerihistoria : öltillverkning under 200 år
Komihåglistan är tom
Vis
Hylla
  • Ljudbok
Författare/Namn
Titel
  • Svensk bryggerihistoria : öltillverkning under 200 år
Utgivning, förlag, etc.
  • Historiska media, 2022
SAB Klassning
Omfång
  • 7 tim., 48 min.
Anmärkning: Allmän
  • E-ljudbok (strömmande)
  • Dator (224.85 MB)
  • iOS (224.85 MB)
  • Android (app) (224.85 MB)
Anmärkning: Innehållsbeskrivning, sammanfattning
  • När den bayerska lagerölen kom till Sverige vid mitten av 1800-talet blev den snabbt populär. Svenskarnas efterfrågan på öl växte i takt med industrialiseringen. Små bayerska bryggerier etablerades över hela landet – och snart hårdnade konkurrensen om vem som skulle släcka arbetarnas törst.Samtidigt mobiliserade nykterhetsrörelsen ett allt kraftigare motstånd mot rusdrycker. Under 1900-talet fick bryggerinäringen först navigera genom snåriga regleringar, och senare uppleva mellanölets uppgång och fall. Genom uppköp och sammanslagningar under några dramatiska årtionden i mitten av 1900-talet blev bryggeridöden ett faktum och branschen stöptes om på ett radikalt sätt.Peter Sandberg, doktor i ekonomisk historia med bryggerinäringen som specialområde, berättar i Svensk bryggerihistoria om den spännande resan från ölhantverk till storskalig industri. En resa som präglats av konkurrens, karteller och koncentration – men som också har lett fram till dagens växande flora av mikrobryggerier och en mer mångfacetterad ölkultur. [Elib]
Genre/Form
  • Ljudböcker
  • Ej skönlitterärt verk
Medarbetare
Elektronisk adress och åtkomst (URI)
  • https://images.axiellmedia.com/cover/1148203/1148203_8456374.jpg Omslagsbild
  • Lobj https://samplefiles.elib.se/mp3/1148203/1148203_8750028.mp3 Provlyssna
ISBN
  • 9789177898863
Antal i kö:
  • 0 (0)
*000     cim a       3a 4500
*001358054
*00520220407120437.0
*007cr |||   |||||
*008211124s2022    sw | |||o||||||   | swe|d
*020  $a9789177898863
*0247 $5Lobj$a1148203$2Distributör: Elib
*035  $aElib1148203
*035  $a(SE-LIBR)6l0q4tlj4wmq2s82
*041  $aswe
*08204$a663.309485$223/swe
*084  $aPmbaab.05-c:k/DR$2kssb/8
*084  $aQcaf/DR$2kssb/8
*084  $aPmbaab.05-c:k$2kssb/8
*084  $aQcaf$2kssb/8
*1001 $aSandberg, Peter,$d1961-
*24510$aSvensk bryggerihistoria :$böltillverkning under 200 år /$cPeter Sandberg.
*264 1$bHistoriska media,$c2022
*300  $a7 tim., 48 min.
*500  $aE-ljudbok (strömmande)
*500  $5Lobj$aDator (224.85 MB)
*500  $5Lobj$aiOS (224.85 MB)
*500  $5Lobj$aAndroid (app) (224.85 MB)
*520  $aNär den bayerska lagerölen kom till Sverige vid mitten av 1800-talet blev den snabbt populär. Svenskarnas efterfrågan på öl växte i takt med industrialiseringen. Små bayerska bryggerier etablerades över hela landet – och snart hårdnade konkurrensen om vem som skulle släcka arbetarnas törst.Samtidigt mobiliserade nykterhetsrörelsen ett allt kraftigare motstånd mot rusdrycker. Under 1900-talet fick bryggerinäringen först navigera genom snåriga regleringar, och senare uppleva mellanölets uppgång och fall. Genom uppköp och sammanslagningar under några dramatiska årtionden i mitten av 1900-talet blev bryggeridöden ett faktum och branschen stöptes om på ett radikalt sätt.Peter Sandberg, doktor i ekonomisk historia med bryggerinäringen som specialområde, berättar i Svensk bryggerihistoria om den spännande resan från ölhantverk till storskalig industri. En resa som präglats av konkurrens, karteller och koncentration – men som också har lett fram till dagens växande flora av mikrobryggerier och en mer mångfacetterad ölkultur. [Elib]
*655 7$aLjudböcker
*655 7$aEj skönlitterärt verk
*7001 $aJulander, Håkan$4nrt
*852  $cLjudbok$zDator (224.85 MB)$ziOS (224.85 MB)$zAndroid (app) (224.85 MB)
*85642$uhttps://images.axiellmedia.com/cover/1148203/1148203_8456374.jpg$xdigipic$zOmslagsbild
*85642$5Lobj$uhttps://samplefiles.elib.se/mp3/1148203/1148203_8750028.mp3$xorigin:Elib$zProvlyssna
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här för att vara den första som skriver ett omdöme.
Vis
Bilder 
Omslagsbild
Dokument