Hylla
Författare/Namn
Titel Svensk bryggerihistoria : öltillverkning under 200 år
Utgivning, förlag, etc.
SAB Klassning
Omfång
Anmärkning: Allmän E-ljudbok (strömmande) Dator (224.85 MB) iOS (224.85 MB) Android (app) (224.85 MB)
Anmärkning: Innehållsbeskrivning, sammanfattning När den bayerska lagerölen kom till Sverige vid mitten av 1800-talet blev den snabbt populär. Svenskarnas efterfrågan på öl växte i takt med industrialiseringen. Små bayerska bryggerier etablerades över hela landet – och snart hårdnade konkurrensen om vem som skulle släcka arbetarnas törst.Samtidigt mobiliserade nykterhetsrörelsen ett allt kraftigare motstånd mot rusdrycker. Under 1900-talet fick bryggerinäringen först navigera genom snåriga regleringar, och senare uppleva mellanölets uppgång och fall. Genom uppköp och sammanslagningar under några dramatiska årtionden i mitten av 1900-talet blev bryggeridöden ett faktum och branschen stöptes om på ett radikalt sätt.Peter Sandberg, doktor i ekonomisk historia med bryggerinäringen som specialområde, berättar i Svensk bryggerihistoria om den spännande resan från ölhantverk till storskalig industri. En resa som präglats av konkurrens, karteller och koncentration – men som också har lett fram till dagens växande flora av mikrobryggerier och en mer mångfacetterad ölkultur. [Elib]
Genre/Form Ljudböcker Ej skönlitterärt verk
Medarbetare
Elektronisk adress och åtkomst (URI) https://images.axiellmedia.com/cover/1148203/1148203_8456374.jpg Omslagsbild Lobj https://samplefiles.elib.se/mp3/1148203/1148203_8750028.mp3 Provlyssna
ISBN
Antal i kö:
*000 cim a 3a 4500
*001358054
*00520220407120437.0
*007cr ||| |||||
*008211124s2022 sw | |||o|||||| | swe|d
*020 $a9789177898863
*0247 $5Lobj$a1148203$2Distributör: Elib
*035 $aElib1148203
*035 $a(SE-LIBR)6l0q4tlj4wmq2s82
*041 $aswe
*08204$a663.309485$223/swe
*084 $aPmbaab.05-c:k/DR$2kssb/8
*084 $aQcaf/DR$2kssb/8
*084 $aPmbaab.05-c:k$2kssb/8
*084 $aQcaf$2kssb/8
*1001 $aSandberg, Peter, $d1961-
*24510$aSvensk bryggerihistoria :$böltillverkning under 200 år /$cPeter Sandberg.
*264 1$bHistoriska media,$c2022
*300 $a7 tim., 48 min.
*500 $aE-ljudbok (strömmande)
*500 $5Lobj$aDator (224.85 MB)
*500 $5Lobj$aiOS (224.85 MB)
*500 $5Lobj$aAndroid (app) (224.85 MB)
*520 $aNär den bayerska lagerölen kom till Sverige vid mitten av 1800-talet blev den snabbt populär. Svenskarnas efterfrågan på öl växte i takt med industrialiseringen. Små bayerska bryggerier etablerades över hela landet – och snart hårdnade konkurrensen om vem som skulle släcka arbetarnas törst.Samtidigt mobiliserade nykterhetsrörelsen ett allt kraftigare motstånd mot rusdrycker. Under 1900-talet fick bryggerinäringen först navigera genom snåriga regleringar, och senare uppleva mellanölets uppgång och fall. Genom uppköp och sammanslagningar under några dramatiska årtionden i mitten av 1900-talet blev bryggeridöden ett faktum och branschen stöptes om på ett radikalt sätt.Peter Sandberg, doktor i ekonomisk historia med bryggerinäringen som specialområde, berättar i Svensk bryggerihistoria om den spännande resan från ölhantverk till storskalig industri. En resa som präglats av konkurrens, karteller och koncentration – men som också har lett fram till dagens växande flora av mikrobryggerier och en mer mångfacetterad ölkultur. [Elib]
*655 7$aLjudböcker
*655 7$aEj skönlitterärt verk
*7001 $aJulander, Håkan$4nrt
*852 $cLjudbok$zDator (224.85 MB)$ziOS (224.85 MB)$zAndroid (app) (224.85 MB)
*85642$uhttps://images.axiellmedia.com/cover/1148203/1148203_8456374.jpg$xdigipic$zOmslagsbild
*85642$5Lobj$uhttps://samplefiles.elib.se/mp3/1148203/1148203_8750028.mp3$xorigin:Elib$zProvlyssna
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här
för att vara den första som skriver ett omdöme.