Hylla
Titel Till bords på Prins Eugens Waldemarsudde
Utgivning, förlag, etc. Arvinius+Orfeus, Stockholm : 2022
SAB Klassning
Omfång 360 sidor illustrationer 27 cm
Anmärkning: Allmän Ur förordet: "Recepten till de moderna rätterna har skapats av Sebastian Fagerback och Jonas Höök. De äldre recepten är hämtade ur Auguste Escoffiers kända kokbok Guide Culinaire från 1903 [...] och från kokerskan Irma Malmqvists nedtecknade recept från Waldemarsudde."
Anmärkning: Innehållsbeskrivning, sammanfattning Till bords på Prins Eugens Waldemarsudde är en vacker, rikt illustrerad och kunskapsfylld kokbok med inriktning på mathistoria och recept på såväl festmenyer som vardagsrätter vid Waldemarsudde nu och då. Här möter det höga franska köket, som serverades till kulturpersonligheter, kungligheter och kändisar på prins Eugens tid, dagens spännande mathållning vid Café Ektorpet och i Prinsens Kök. Vi får följa med på en kulinarisk resa i tid och rum för alla som har ett intresse av matlagning, mat- och kulturhistoria och av allkonstverket Prins Eugens Waldemarsudde på Kungliga Djurgården i Stockholm. Mathållningen vid Waldemarsudde idag och på prinsens tid beskrivs av Waldemarsuddes museichef Karin Sidén och arkivarie Anna Meister, samt av mathistorikern Richard Tellström. Museets köksmästare Sebastian Fagerback och kock Jonas Höök fungerar som ciceroner i tillagningen av såväl de historiska rätterna från prins Eugens tid som av dagsaktuella menyer inspirerade av Waldemarsuddes alla årstider. Boken pryds av vackra nytagna fotografier av fotografen Yanan Li, samt av historiska fotografier från museets egna samlingar. Förlagstext
Personnamn
Institutionsnamn
Term
Genre/Form
Medarbetare
ISBN
Antal i kö:
*000 cam a i 4500
*001366678
*00520230126101340.0
*008221103s2022 sw |||||||||||000 0|swe|d
*020 $a9789189270350$qinbunden
*035 $a(BOKR)9789189270350
*035 $a(SE-LIBR)0g57m5xwxpxpl1pm
*041 $aswe
*08204$a641.59485$223/swe
*084 $aQcaa$2kssb/8
*084 $aQca-caa:k$2kssb/8
*24510$aTill bords på Prins Eugens Waldemarsudde /$ctexter: Anna Meister, Karin Sidén, Richard Tellström ; fotografi: Yanan Li.
*264 1$aStockholm :$bArvinius+Orfeus,$c2022
*300 $a360 sidor$billustrationer$c27 cm
*500 $aUr förordet: "Recepten till de moderna rätterna har skapats av Sebastian Fagerback och Jonas Höök. De äldre recepten är hämtade ur Auguste Escoffiers kända kokbok Guide Culinaire från 1903 [...] och från kokerskan Irma Malmqvists nedtecknade recept från Waldemarsudde."
*520 $aTill bords på Prins Eugens Waldemarsudde är en vacker, rikt illustrerad och kunskapsfylld kokbok med inriktning på mathistoria och recept på såväl festmenyer som vardagsrätter vid Waldemarsudde nu och då. Här möter det höga franska köket, som serverades till kulturpersonligheter, kungligheter och kändisar på prins Eugens tid, dagens spännande mathållning vid Café Ektorpet och i Prinsens Kök. Vi får följa med på en kulinarisk resa i tid och rum för alla som har ett intresse av matlagning, mat- och kulturhistoria och av allkonstverket Prins Eugens Waldemarsudde på Kungliga Djurgården i Stockholm. Mathållningen vid Waldemarsudde idag och på prinsens tid beskrivs av Waldemarsuddes museichef Karin Sidén och arkivarie Anna Meister, samt av mathistorikern Richard Tellström. Museets köksmästare Sebastian Fagerback och kock Jonas Höök fungerar som ciceroner i tillagningen av såväl de historiska rätterna från prins Eugens tid som av dagsaktuella menyer inspirerade av Waldemarsuddes alla årstider. Boken pryds av vackra nytagna fotografier av fotografen Yanan Li, samt av historiska fotografier från museets egna samlingar.$cFörlagstext
*60004$aEugen,$cprins av Sverige,$d1865-1947
*61024$aWaldemarsudde$0https://libris.kb.se/ljx0z4r42sqf1sc#it
*650 7$aMatlagning
*650 7$aMatlagning$xhistoria
*655 7$aKokböcker
*7001 $aMeister, Anna ,$d1958-$4aut$0https://libris.kb.se/hftx45f126vk9bc#it
*7001 $aSidén, Karin,$d1961-$4aut$4aui$0https://libris.kb.se/pm1495r74twcb88#it
*7001 $aTellström, Richard,$d1960-$4aut$0https://libris.kb.se/0xbfjtbj2rv714w#it
*7001 $aLi, Yanan,$d1973-$4pht$0https://libris.kb.se/rp36fft90rv2gdz#it
*852 $hQcaa
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här
för att vara den första som skriver ett omdöme.