Hylla
Titel Judiska smaker och berättelser : en kokbok och antologi om mat och minnen
Utgivning, förlag, etc. Studio Gabor, Stockholm : [2023]
SAB Klassning
Omfång 230 sidor illustrationer 27 cm
Anmärkning: Innehållsbeskrivning, sammanfattning Ricki, 11 år, åker spårvagn till sin morfar med en kastrull kycklingsoppa i knäna. Sarah drabbas av gråtattack när hon tänker på epigenetiska studier framför rader av bokhyllor fyllda med gefilte fisch, Lasse förlåter synden att äta drusiskt pitabröd, medan Marianne upptäcker det verkliga värdet i kycklingsoppan trots dess kollision med den kaotiska verkligheten. Det är minnen denna bok handlar om. Judiska smaker och berättelser är en antologi (av 66 medverkande) och en kokbok som handlar om minnen genom mat och recept. Om matens roll som kulturarv och traditionsbärare, och om hur berättelser kring maten blir viktiga för att föra traditioner vidare över generationer.[Bokinfo]
Term
Geografiskt namn
Genre/Form
Medarbetare
ISBN
Antal i kö:
*000 cam a 7i 4500
*001374759
*00520230926103526.0
*008230825s2023 sw |||||||||||000 0dswe|d
*020 $a9789151960753$qinbunden
*035 $a(BOKR)9789151960753
*035 $a(SE-LIBR)q72x3670n2nwkls4
*041 $aswe
*08204$a641.5676$223/swe
*084 $aQcabd-oafh$2kssb/8
*084 $aLs-oafh$2kssb/8
*24510$aJudiska smaker och berättelser :$ben kokbok och antologi om mat och minnen /$c[sammanställd av] Karl Gabor.
*264 1$aStockholm :$bStudio Gabor,$c[2023]
*300 $a230 sidor$billustrationer$c27 cm
*520 $aRicki, 11 år, åker spårvagn till sin morfar med en kastrull kycklingsoppa i knäna. Sarah drabbas av gråtattack när hon tänker på epigenetiska studier framför rader av bokhyllor fyllda med gefilte fisch, Lasse förlåter synden att äta drusiskt pitabröd, medan Marianne upptäcker det verkliga värdet i kycklingsoppan trots dess kollision med den kaotiska verkligheten. Det är minnen denna bok handlar om. Judiska smaker och berättelser är en antologi (av 66 medverkande) och en kokbok som handlar om minnen genom mat och recept. Om matens roll som kulturarv och traditionsbärare, och om hur berättelser kring maten blir viktiga för att föra traditioner vidare över generationer.[Bokinfo]
*650 7$aJudisk matlagning
*650 7$aMatkultur
*650 7$aJudar
*651 7$aSverige
*655 7$aKokböcker
*7001 $aGabor, Karl,$d1947-$4edt$4pht$0https://libris.kb.se/l0fx7vxbjsp5l37v#it
*8528 $cQcab
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här
för att vara den första som skriver ett omdöme.