Hylla
Författare/Namn
Titel Eget vin av frukt och bär
Utgivning, förlag, etc.
SAB Klassning
Omfång
Anmärkning: Provenienshistorik och ägarförhållanden
Term
Genre/Form Handböcker, manualer etc.
Medarbetare
ISBN
Antal i kö:
*00003482cam a2200829 a 4500
*00171938
*00520180529134109.0
*008040603s2004 sw ||||e |00| 0 swe
*020 $a91-518-4205-X (inb.)
*035 $a(SE-LIBR)9519001
*08204$a641.229$223/swe
*084 $aPmbaab$2kssb/7
*084 $aQcaf$2kssb/7
*084 $5Gma$aMåltidsakademiens biblioteksstiftelse
*084 $5Gma$aMåltidslitteratur 2004
*084 $5Gma$aKategori: Dryckeslitteratur
*1001 $aLindblad, Niklas,$d1948-
*24510$aEget vin av frukt och bär /$cNiklas Lindblad ; foto: Anette Åberg
*260 $aStockholm :$bPrisma,$c2004
*300 $a93 s. :$bfärgill. ;$c20 cm
*561 $5E$aUtställningsavd
*650 7$aVin$xframställning, tillverkning etc.
*650 0$aWine industry
*655 7$aHandböcker, manualer etc.
*7001 $aÅberg, Anette,$d1952-$4pht$49pu$0201360
*852 $hQcaf
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här
för att vara den första som skriver ett omdöme.
Handbok om hur man även här i Norden kan tillverka vin av frukt och bär, avsedd både för nybörjare och mer erfarna. Praktiska tips och råd samt ett trettiotal recept, bl.a. på vin av apelsin, fikon, slånbär, palsternacka och fläderblom, uppdelade efter årstiderna. Annotation supplied by BTJ Sverige AB
Förord 8 Inledning 10 Förutsättningar 13 Utrustning 13 Råvaran 16 Vatten 17 Jäst och jäsning 17 Tillsatser 20 Överraskningar och fällor att undvika 23 Ingen eller långsam jäsning 23 Mögelfläckar 24 Oxidation 24 Korksmak 24 Ättika 25 Slembildning 25 Hinnjäst 25 Svaveldioxid 25 Koldioxid 26 Koppar- och järn fällning 26 Naturliga skönhetsfel 26 Mognadsfällning 26 Vinsten 26 Korksmulor 27 För surt eller för sött 27 Tips och hjälp vid tillverkningen 29 Varmvattenmetoden 29 Svavelmetoden 30 Damejeannen 31 Sockermätaren 32 Klarning 35 Gelatinmetoden 36 Chetinmetoden 36 Bentonitmetoden 36 Filtrering 36 Tappning och korkning 37 Lagring 37 Vinet - steg för steg 39 Kom-i-håglista 47 Recepten 48 Vårens viner 49 Fläderblomsvin 50 Björksavsvin 51 Maskrosvin 52 Rabarbervin 55 Sommarens viner 56 Jordgubbsvin 58 Hallonvin 61 Blåbärsvin 62 Körsbärsvin 64 Krusbärsvin 65 Vinbärsvin 66 Höstens viner 68 Björnbärsvin 70 Cider 71 Päronvin 72 Plommonvin 72 Nyponvin 74 Fläderbärsvin 77 Rödbetsvin 79 Slånbärsvin 80 Äppelvin 82 Vinterviner 83 Bananvin 84 Apelsinvin 85 Fikonvin 86 Ingefärsvin 89 Vinet och lagen 90 Litteratur 91 Register 92