Hylla
Författare/Namn
Titel Mat och dryck i forntid och medeltid : "om den ärbara vällusten" (de honesta voluptate) : serverat för historiskt och gastronomiskt intresserade
Utgivning, förlag, etc. Statens historiska museum : Vincent, Stockholm : 2004
SAB Klassning
Upplaga
Omfång
Serie
Nummer i serie
Medarbetare
Institution
ISBN
Antal i kö:
*00002684cam 2200625 ar4500
*00172263
*00520040714113216.0
*008 2004 e 0 swe
*020 $a91-87064-42-1 (inb.)$x91-87064-42-1
*035 $a72263
*082 $a641
*084 $aQca-c:k
*1001 $aLagerqvist, Lars O.
*24510$aMat och dryck i forntid och medeltid :$b"om den ärbara vällusten" (de honesta voluptate) : serverat för historiskt och gastronomiskt intresserade /$cav Lars O. Lagerqvist och Nils Åberg
*250 $aNy utg.
*260 $aStockholm :$bStatens historiska museum :$bVincent,$c2004
*300 $a72 s :$bill.
*490 0$aGastronomiska akademiens bibliotek ;$v5
*7001 $aÅberg, Nils
*7102 $aStatens historiska museum$4pbl
*850 $aLoBj
*852 $cQca
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här
för att vara den första som skriver ett omdöme.
Förord 5 Historisk översikt 7 Äldre stenålder - jägartid ca 12000 - 4000 f Kr 7 Yngre stenålder - bondesamhälle ca 4000 - 1800 f Kr 8 Bronsålder ca 1800 - 500 f Kr 10 Järnålder ca 500 f Kr - 1100 e Kr 10 Ur "Sången om Rig" 12 Medeltiden och nya tiden från ca 1100 14 Vilt 17 Tamboskap och fjäderfä 19 Skaldjur och fisk 21 Säd och bröd 23 Rotfrukter och grönsaker 25 Salt, kryddor och socker 28 Drycker 33 Mjöd, öl m m 33 Vin 34 Brännvin 36 Om brännvins nytta 37 Konservering 39 Redskap 42 Köket 45 Bordets nöjen 48 Matpriset och inkomsten 1300 - 2000 51 Kokböcker och recept 57 Register och Litteraturförteckning i urval 67