Hylla
Författare/Namn
Uniform titel
Titel E-nummerboken : [konserveringsmedel, smakförstärkare, färgämnen, sötningsmedel, effekter och biverkningar]
Utgivning, förlag, etc. Fitnessförlaget, Stockholm : 2005
SAB Klassning
Omfång
Anmärkning: Allmän Orig:s titel: E-nummerbogen (danska) svenska
Term
Ämnesord
Genre/Form
Medarbetare
ISBN
Antal i kö:
*00008010cam a2201621 a 4500
*00176313
*00520160112170847.0
*008050508s2005 sw ||||e||||||001 0|swe|
*020 $a9789185225521$qINB.
*020 $a9185225525$qinb.
*035 $5Bo$a(Bo)373126
*035 $5Mo$a(Mo)b1549736
*035 $a(SE-LIBR)9876250
*0411 $aswe$hdan
*082 $a664
*08204$a664.06$223/swe
*084 $aPmbba$2kssb/7
*084 $5Gma$aMåltidsakademiens biblioteksstiftelse
*084 $5Gma$aMåltidslitteratur 2006
*084 $5Gma$aKategori: Gastronomiska ordböcker och lexikon
*084 $5Mo$aPmbba$2kssb/8
*1001 $aZinck, Orla
*24010$aE-nummerbogen.$lSvenska
*24510$aE-nummerboken :$b[konserveringsmedel, smakförstärkare, färgämnen, sötningsmedel, effekter och biverkningar] /$cOrla Zinck och Torben Hallas-Møller ; översättning: Kerstin Törngren ; [faktagranskare: Maria Messerer].
*264 1$aStockholm :$bFitnessförlaget,$c2005
*300 $a320, [1] s.$btab.$c24 cm
*500 $5Mo$aOrig:s titel: E-nummerbogen (danska)
*500 $5Mo$asvenska
*650 7$aLivsmedelstillsatser
*653 $aLivsmedelstillsatser
*653 $aE-nummer
*655 4$aBok
*698 $5R$a20051118$bVETENSKAP TEKNIK
*7001 $aHallas-Möller, Torben
*7001 $aTörngren, Kerstin,$d1944-$4trl$0https://libris.kb.se/86lps30s41jh5v9#it
*852 $cPmb
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här
för att vara den första som skriver ett omdöme.
Boken tar upp samtliga tillåtna tillsatsämnen och ger information om vilka ämnen som är naturliga respektive syntetiska samt vad de består av, i vilka livsmedel de är tillåtna och vad de används till, hur de kan påverka vår hälsa och hur de får användas i ekologiska varor. Även en ordlista med förklaringar. Annotation supplied by BTJ Sverige AB
Inledning Så här använder man boken Lite om tillsatser Färgämnen Ämnena från E 100 till E 180 Konserveringsmedel Ämnena E 200 till E 297 Antioxidanter och antioxidationsmedel Ämnena E 300 till E 385 Emulgerings-, stabiliserings- och förtjockningsmedel Ämnena E 400 till E 495 Syror, baser och saker Ämnena E 500 till E 530 Klumpförebyggande medel Ämnena E 535 till E 585 Smakförstärkare Ämnena E 620 till E 900 Ytbehandlingsmedel Ämnena E 901 till E 927 Förpackningsgaser och drivgaser Ämnena E 938 till E 948 Sötningsmedel Ämnena E 950 till E 967 Andra tillsatser Ämnena E 999 till E 1521 Ordlista Bilagor: 1 Tillsatser - allergi 2 Livsmedel - allergi 3 Tillsatser - livsmedelstabun 4 Tillsatser - ekologi 5 Processhjälpmedel - ekologi Nyttiga adresser Register