Hylla
Författare/Namn
Titel
Utgivning, förlag, etc. Millhouse, Stockholm : 2005
SAB Klassning
Upplaga
Omfång
Ämnesord
Medarbetare
ISBN
Antal i kö:
*00001835cam 2200505 a 4500
*00178468
*00520051201112727.0
*008 2005 e 0 swe
*020 $a91-89614-22-4$x91-89614-22-4
*035 $a78468
*082 $a641.2
*084 $aQcaf
*1001 $aMölstad, Mikael
*24510$aLätt att prova vin /$cMikael Mölstad ; illustrationer: Flavia Travaglini, Mikael Mölstad ; foto: Claes Löfgren, Holger Edström
*250 $a1. uppl.
*260 $aStockholm :$bMillhouse,$c2005
*300 $a96 s :$bfärgill.
*653 $avinprovning
*7001 $aTravaglini, Flavia$4ill
*7001 $aLöfgren, Claes$4pht
*7001 $aEdström, Holger$4pht
*850 $aLoBj
*852 $cQcaf
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här
för att vara den första som skriver ett omdöme.
Förord 4 Så här använder du boken 5 Lätt att prova? 8 Lätt att göra vin 11 Så här provar du 14 Använd alla sinnen 16 Prova vinet så här 17 Olika provningar och bedömningar 22 Modeller för betygssättning 22 Vinprovningsprotokoll 24 Så här hittar du rätt 28 Utseendet 28 Vinets färger 29 Doft 32 Smak 36 Totalintryck 40 Varifrån kommer doft och smak? 41 Frukt- eller stildrivna viner? 43 Så här beskriver du 46 Att hitta orden 46 Vilka ord och begrepp passar in? 48 En doft - vilket vin? 49 Druv- och vinkaraktärer 51 Dofter från druva, jäsning eller ekfat? 56 Varningsdofter 57 Vinprovarens ABC 58 "Tasting Terms" 63 Så här fungerar sinnena 66 Synen förgyller upplevelsen 66 Det känsliga luktsinnet 68 Det viktiga smaksinnet 72 Känseln visar på kvalitet 75 Din egen provning 78 Provningen rent praktiskt 80 Olika provningsprinciper 82 Vinprovningsförslag 83 Grundprovningar 83 Druvprovningar 87 Länderprovningar 88 Typprovningar 92 Annorlunda provningar 93 Vinvokabulär 94 Register 96