Hylla
Författare/Namn
Titel Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik
Utgivning, förlag, etc. Ordfront, Stockholm : 2007
SAB Klassning
Omfång
Ämnesord
ISBN
Antal i kö:
*000 nam
*00184570
*00520071002101121.0
*008 2007 e 0 swe
*020 $a9789170373152 (inb.)$x9789170373152
*035 $a84570
*035 $a(SwLnBT)4829456
*082 $a664
*084 $aPmbb
*084 $aPmbba
*1001 $aNilsson, Mats-Eric$0204546
*24514$aDen hemlige kocken :$bdet okända fusket med maten på din tallrik /$cMats-Eric Nilsson$whemlige kocken
*260 $aStockholm :$bOrdfront,$c2007$y2007
*300 $a277 s.
*653 $askräpmat
*653 $aE-nummerguide
*850 $aLoBj
*852 $cPmb
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här
för att vara den första som skriver ett omdöme.
Författaren berättar här industrimatens moderna historia. Han avslöjar fusk och bedrägerier. Även en uppslagsdel med cirka femtio olika livsmedel där man kan läsa om hur fusket med dem går till och var man kan hitta oförvanskade alternativ. En karta med gårdsbutiker, en säsongskalender samt en guide till alla 320 E-nummer. TPB:s talboksannotation: Debattbok om ingredienser som används inom den moderna livsmedelsindustrin. Tillsatser som aromer, färgämnen och konsistensgivare används för att göra produkter hållbara och tilltalande i konsistens och smak. Tre frågor kring valet av mat behandlas: Var handlar du? Vad består din mat av? Vem har bestämt det? Register över tillsatser och förslag till alternativ avslutar. Förf. är redaktionschef och matskribent på SvD. Annotation supplied by BTJ Sverige AB
1. OVÄNTAT KLARSPRÅK 10 2. GLASS MED SPENAT 16 3. VANILJSMAK FRÅN KODYNGA 23 4. FÖRFALSKARNA 29 5. KVINNLIGT MOTSTÅND 43 6. HUSMÖDRARNAS FRIGÖRELSE 49 7. FÖDA FÖR ASTRONAUTER 55 8. AMERIKANSK MATKULTUR 61 9. VÅRT SORGLIGA BRÖD 69 10. FÄRSKT BETYDER GAMMALT 79 11. SVÅRFÅNGADE AROMER 85 12. DEN FEMTE SMAKEN 91 13. FEJKAD MOUTHFEEL 95 14. HEMLIGE KOCKEN I LABBET 104 15. DEN EVIGA KORVEN 110 16. HEMLAGAT I FABRIK 116 17. ÄR TILLSATSERNA FARLIGA? 124 18. HÄLSOFÄLLAN 132 19. BÄTTRE ÄN NATUREN? 139 20. NÅNTING HÄNDER 145 21. LEVA PÅ ÄKTA VARA 154 22. INKÖPSGUIDE 163 Till 64 livsmedel SÄSONGSGUIDE 208 Till 66 färska frukter, bär och grönsaker SVERIGEGUIDE 212 Till 100 genuina matproducenter, butiker och marknader E-NUMMERGUIDE 220 Till 316 livsmedelstillsatser LÄSTIPS 262 KÄLLOR 264 REGISTER 275