Hylla
Författare/Namn
Titel Supermat : vägen till ett friskare liv
Utgivning, förlag, etc. Bonnier, Stockholm : 2007
SAB Klassning
Omfång
Anmärkning: Allmän
Term
Ämnesord
Genre/Form
Medarbetare
Elektronisk adress och åtkomst (URI) http://194.68.4.214/bilder/b/9100115975.jpg Omslagsbild
ISBN
Antal i kö:
*00007547cam a2201657 a 4500
*00186238
*00520160311115521.0
*008071024s2007 sw ||||e||||||000 0|swe|
*020 $a9789100115975$qinb.
*035 $5Bo$a(Bo)412832
*035 $5Mo$a(Mo)b1677703
*035 $a(SE-LIBR)10582123
*041 $aswe
*08204$a641.5637$223/swe
*084 $aVmb$2kssb/8
*084 $aQca$2kssb/8
*084 $aVcc$2kssb/8
*084 $5Gma$aMåltidsakademiens biblioteksstiftelse
*084 $5Gma$aMåltidslitteratur 2008
*084 $5Gma$aKategori: Hälsa
*084 $5Mo$aVmb$2kssb/8
*084 $5Mo$aQca$2kssb/8
*084 $5Mo$aVcc$2kssb/8
*1001 $aNyblom, Helena,$d1968-
*24510$aSupermat :$bvägen till ett friskare liv /$cHelena Nyblom ; [fotografier: Jonas & Lottie Hallqvist]
*264 1$aStockholm :$bBonnier,$c2007
*300 $a224 s.$bill.
*500 $5Mo$asvenska
*500 $5S$aTryckningar finns
*650 7$aKostråd
*650 7$aDietik
*650 2$aNutrition physiology
*650 2$aDiet
*650 2$aFood
*650 2$aCookery
*650 2$aHealth promotion
*650 7$ahealth foods
*650 7$aLivsmedel$xhälsoaspekter
*650 0$aDietetics
*653 $aNäringslära
*653 $aDietik
*653 $aHälsa
*655 4$aBok
*7001 $aHallqvist, Jonas,$d1952-$4pht$0https://libris.kb.se/ljx15x844fc8wkj#it
*7001 $aHallqvist, Lottie,$d1958-$4pht$0https://libris.kb.se/wt79d1sf379jbd1#it
*852 $cVmb
*8564 $uhttp://194.68.4.214/bilder/b/9100115975.jpg$zOmslagsbild
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här
för att vara den första som skriver ett omdöme.
En bok om kostens effekter på vår hälsa. Här presenteras arton födoämnen som är rika på nyttiga näringsämnen som anses ha läkande krafter, motar åldrandet, får oss att hålla vikten, ger vackrare hy och ökar välbefinnandet. Författaren är legitimerad läkare och medicine doktor i internmedicin. MTM:s talboksannotation: Handbok om hur man genom att äta rätt kan hjälpa kroppen att motverka sjukdomar och fördröja åldrandet. 18 olika födoämnen beskrivs, och för vart och ett redovisas näringsämnen och effekter på vår hälsa. Enkla recept ingår. Nyttiga födoämnena vi rekommenderas att äta är bl.a. avokado, baljväxter, blåbär, broccoli, granatäpplen, havre, lax, lök och olivolja. Förf. är läkare med hälsa och livsstilsfrågor som specialitet.
Inledning 6 Att välja rätt mat 8 Antioxidanter och fria radikaler 10 Regnbågsmat 14 Fettfobi 20 Varför åldras vi? 26 20 råd för bättre hälsa och optimal vikt 31 Apelsiner 32 Avokado 44 Baljväxter 52 Blåbär 62 Broccoli 72 Choklad 82 Granatäpplen 90 Havre 98 Lax 108 Linfrö 120 Lök 128 Nötter och frön 136 Olivolja 148 Spenat 158 Tomater 168 Vin och vindruvor 180 Yoghurt 192 Äpplen 198 Näringstabeller 206 Ordlista 210 Referenser 212 Register 221