Hylla
Författare/Namn
Titel Den skånska smaken : gångna tiders matvanor i Skåne
Utgivning, förlag, etc. Carlsson i samarbete med Skåneländska gastronomiska akademien, Stockholm : 2009
SAB Klassning
Omfång 247 s., [8] pl.-s. ill. 21 cm
Serie
Nummer i serie
Term
Institution
ISBN
Antal i kö:
*000 cam a a 4500
*00193966
*00520230615125558.0
*008081119s2009 sw |||||||||||000 0|swe|
*020 $a9789173312134$qinb.
*035 $a(SE-LIBR)11222769
*041 $aswe
*084 $aMxk-cba $2kssb/8
*1001 $aBringéus, Nils-Arvid,$d1926-2023
*24514$aDen skånska smaken :$bgångna tiders matvanor i Skåne /$cNils-Arvid Bringéus.
*264 1$aStockholm :$bCarlsson i samarbete med Skåneländska gastronomiska akademien,$c2009
*300 $a247 s., [8] pl.-s.$bill.$c21 cm
*4901 $aSkåneländska gastronomiska akademiens skriftserie,$x1401-1263 ;$v4
*650 7$aMatkultur$xhistoria$zSverige$zSkåne
*650 7$aMatvanor$xhistoria$zSverige$zSkåne
*7102 $aSkåneländska gastronomiska akademien$4pbl$0https://libris.kb.se/0xbdgpdj1cc20gp#it
*852 $cMx
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här
för att vara den första som skriver ett omdöme.
En bok om maten som kulturarv. Här visas hur det skånska landskapet framträder i såväl råvaror, tillagning och kryddning som i terminologi. Annotation supplied by BTJ Sverige AB
Förord 5 De yttre betingelserna 11 Kryddor 16 Gröt 35 Bröd 41 Mjölk, smör och ost 51 Grönsaker och rotfrukter 61 Frukt och bär 71 Köttmat 79 Äggmat 87 Soppor 93 Vilt 100 Fisk 103 Ålen den feta 110 Bondbönor 120 Långkål 12y Stenkakor 142 Klenar 155 Munkar 162 Syltemjölk 175 Drickablandning och drickasupa 186 Gillesmaten 203 Skånsk matlitteratur 227 Källor och litteratur 239