Hylla
Författare/Namn
Titel Mattillåtet : praktisk vägledning för dig som har en ätstörning
Utgivning, förlag, etc.
SAB Klassning
Omfång
Anmärkning: Allmän
Term
Ämnesord
Genre/Form
ISBN
Antal i kö:
*00009361cam a2201861 a 4500
*00175884
*00520160311123311.0
*008050508s2005 sw ||||e||||||000 0|swe|
*020 $a9137126768$qinb.
*035 $5Bo$a(Bo)370817
*035 $5Mo$a(Mo)b1553786
*035 $a(SE-LIBR)9876104
*041 $aswe
*082 4$a616.8526$223/swe
*084 $2kssb/8$aVcbb
*084 $aVlab
*084 $aVcbb$2kssb/7
*084 $aVlab$2kssb/7
*084 $5Mo$aVcbb$2kssb/8
*084 $5Mo$aVlab$2kssb/8
*1001 $aSter, Gisela van der,$d1950-
*24510$aMattillåtet :$bpraktisk vägledning för dig som har en ätstörning /$cGisela van der Ster.
*264 1$aStockholm :$bForum,$c2005
*300 $a310 s.$c24 cm
*500 $5Li$aPliktex.
*500 $5Mo$asvenska
*650 7$aÄtstörningar
*650 7$aNutrition
*650 2$aEating disorders
*650 2$aNutrition
*650 0$aNutrition
*650 0$aEating disorders
*653 $aÄtstörningar
*653 $aNäringslära
*653 $aMedicin
*655 4$aBok
*852 $cVc
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här
för att vara den första som skriver ett omdöme.
Författaren, dietist, söker här ge råd som syftar till att personer med ett komplicerat förhållande till mat och ätande ska få en sundare syn och ett friskare liv. Faktadel om kropp, matsmältning och näringsämnen samt om olika typer av ätstörningar och vad som sker i kroppen vid svält och överträning. TPB:s talboksannotation: Sympatisk och användbar bok för patienter med någon form av ätstörning. Bokens första del är teoretisk och utgör grund för de råd som sedan följer i den mer praktiska delen. Varje kapitel avslutas med sammanfattande punkter under &"tänk på att&". Solid kunskap i näringslära och den mänskliga kroppens funktion presenteras fint i en argumentation som kan utgöra en viktig del av en terapeutisk process. Förf. dietist. Annotation supplied by BTJ Sverige AB
Förord 7 Inledning 9 FÖRSTA DELEN Att äta eller inte äta - det är frågan 17 Motsatsen till kontroll är lust 21 Vågar du bli frisk? 26 Kroppen som byggarbetsplats 32 Kroppsuppfattning 36 Vikten av vikten 40 Bantning 47 Självsvält - anorexi 54 Hetsätning - bulimi 61 Hetsätningsstörning 67 Den svältande hjärnan 71 Den svältande kroppen 75 Träning 79 Kräkningar och kroppens reaktioner 82 Laxermedel 89 Om ämnesomsättningen 91 Om kalorier 97 Om fett 101 Om protein 108 Om kolhydrater 114 Om vitaminer 122 Om mineralämnen 127 Om vatten 130 Om salt 133 Om järn 141 Om hunger 150 Om mättnad 160 Regelbundenhet i stället för kaos 168 Tuggandet 181 Matcirkeln - toppen för kroppen! 190 Om lättprodukter 201 Portioner - hur mycket är lagom? 203 Myter om mat och ätande 208 ANDRA DELEN Praktisk vägledning - vad du kan göra själv 217 Att sluta hetsäta 219 Att sluta svälta 235 En patients berättelse 254 De 20 stegen 256 Att tänka på för anhöriga och närstående 289 Slutord 294 Referenser 296 Bilagor Diagnoskriterier för ätstörningar 297 Ditt BMI vid hälsosam vikt 300 Ditt behov av fett 301 Ditt behov av järn 302 Ditt behov av basmat 303 Viktuppgång vid svält 304 Kombinationer av vegetabila proteiner 305 Användbara adresser och litteratur 306 Register 307